HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.11.27. 10:02 Krisz mami

Első NST

Tegnap megvolt az első NST-nk (azaz CTG, mert van, aki így ismeri). Vicces volt egy kicsit, mert mikor kint vártam a szülésznőmre a váróban, akkor mocorgott rendesen Picuri Enikő, ám, amint felrakták a pocakomra az érzékelőt, illetve a kezembe nyomta a gombot, hogy nyomogassam, ha megmozdul, na akkor egyből abbahagyta, mintha álomba merült volna szépen nézegettem a pulzusát 140-150 között mozgott. Egy pár perc múlva a szülésznőm jobbról balra elkezdte nyomogatni a hasamat, aminek a fájdalmát csak én éreztem, mert a lányom ettől sem moccant meg, pedig pont az lett volna az lényeg, hogy ettől felébredjen. Ezt még eljátszottuk egy párszor, meg hozta a csörgőt is a szülésznő, de Picuri Enikő még a nagy hangoskodástól nem volt hajlandó 1-2 rugdosásnál többet tenni.
Na erre megelégelte a szülésznőm a történéseket, és bementünk a szülőszobára, mert ott jobbak a CTG készülékek.
Megint felkerült az érzékelő, kezemben a gomb. Na és mivel már rendesen székben ültem, erre megindult. Azaz legközelebb is ülni fogok, emrt arra egyből reagál a lányzó. 10 perv alatt produkált 5-6 mozgást :) Után megkerestem a dokimat, megnézte és nyugtázta, hogy szép a cikk-cakkunk. Utána pedig behívott ultrahangra.
Olyan jó volt megint látni Enikőt :)
Méretei:
BPD 92 mm
THQ 90 mm
FL 71 mm
Jó Doppler, Koponya végű fekvés, Közepes magzatvíz, Lepény III. stádiumban

Nem kérdeztem rá a pontos súlyára, úgysem tudnák pontosan megtippelni, hiszen az UH-n nem látszik, hogy mekkora zsírréteget halmozott már fel a kicsi lány. Most egyébként körülbelül 2,5-3 kg lehet. Remélem azért nem lesz hatalmas baba, na de hát majd meglátjuk, most már tulajdonképpen bármikor megindulhat a szülés. Legközelebb csütörtökön megyek NST-re és akkor lesz egy vizsgálat is.

Mivel bármikor elindulhat a szülés, így az Adventre felkészülve, elkészítettem az idei adventi koszorúnkat, ezzel búcsúzom már :)

1 komment · 1 trackback

Címkék: ultrahang ctg magzatmozgás nst koponyafekvés


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr53243381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.29. 13:36:00

Kéretlen szemek nézik a hüvelynyílásodat... (kukkolás vagy tanoncképzés?)Kedves visszatérő olvasóm Dalma sztoryját közlöm most (vágás nélkül természetesen) ami egy újabb példa a mérhetetlenül kultúrálatlan egészségügyi ellátásra magyarországon. Ime: "Év…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.11.27. 22:31:51

Ezt te készítetted? Nagyon szép koszorú. Én idén valószínűleg meg kell vegyem.nem lesz időm rá.
Most irigyellek :)
süti beállítások módosítása