HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.11.20. 18:01 Krisz mami

37. hét

Ha a baba ezen a héten jönne a világra, már nem számítana koraszülöttnek. Súlya még gyarapszik, ám nem szabad elfelejteni, hogy a születési hosszt és súlyt tekintve igen nagy egyéni változatosságok mutatkoznak. A koordinációs készség a 37. hétre olyan fejlett, hogy a magzat bármit meg tud ragadni az ujjaival. Ha fényt érzékel a méhen belül, arrafelé fordul. A kicsi feje ekkora már elhelyezkedett a kismedencében, ezért az édesanya légzése is könnyebbé válik, ahogy a méh "visszavonul" a rekeszizom alól.


A magzat fejlődése fő vonalaiban befejeződött. Mostantól folyamatosan növekedni és erősödni fog, és növeli a zsírlerakodás ütemét is, ami eléri a napi 28 grammot! Agyának sejtjei a születést követően, élete első hónapjai folyamén is tovább sokasodnak, és fejlődnek.
Körülbelül ebben az odőszakban kezd a bab feje beékelődni a medencébe. Amikor a fej eléggé lent van és beilleszkedett, talán észrevesszük, hogy a pocakunk "leapad", és úgy néz ki, mintha lejjebb ereszkedett volna.

Ilyenkorra már készen kell lennie a kórházi csomagnak is, ami már nálunk korábban megtörtént, mivel pár hete azt hittem, hogy szivárog a magzatvíz. Nem pakoltam ki, mondván, hogy nemsokára úgyis szükségem lesz a csomagra.
Fájdalmak: most már minden délután, este érzem a medencémet és a csípőmet. Tágul, ahogy helyezkedik lefelé Picuri Enikő. Néha eléggé elviselhetetlen, de tudom, ez így van rendjén, ennek így kell történnie.

Voltunk a dokinál is, minden rendben, még mindig C3000, jó Picuri szívhangja, jól helyezkedik el. Jövő héten megyek először NST-re, már azt is nagyon várom, kiváncsi vagyok, hogy milyen és hogyan zajlik.

A vér-és vizeleteredményeim egész jók, de azért talált rajta a doki egy pici aggasztó dolgot, mégpedig azt, hogy a vizeletemben volt egy kis vér. Szóval a mai délelőttöm abból állt, hogy beballagtam a laborba, újfent mintát adni, eredmény jövő héten, remélem nem lesz semmi baj...



1 komment

Címkék: hétről hétre vizelet hátfájás nst koponyafekvés


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr25235963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.11.27. 08:32:39

Te is nagyon a vége felé jársz már :) Mostantól az elsők között klikkelek rád is. Hátha jöb valami hír...
süti beállítások módosítása