HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.10.10. 09:25 Krisz mami

Második trimeszter (negyedik rész)

Ez a második trimeszter befejező része, lassan utól is érem magam (már ami a terhességemet illeti, ugyanis ma töltöttem be a 31.-ik hetemet)

25.hét
A magzat a 25. héten már közel 700 grammot nyom. Az orrnyílások elkezdenek kinyílni, a magzati tüdőben kifejlődtek az erek, és a baba légzőmozgásokat végez. A gerinc szerkezete - 33 csigolya, 150 ízület és mintegy 1000 szalag - erőteljes fejlődésnek indul. A csontok egyre erősebbek, és a kézügyesség is fejlődik: kis ujjait már ökölbe tudja hajlítani. A bőr kezdi elveszíteni átlátszóságát, de még mindig olyan gyűrött, mint egy kölyökkutya bundája.

26.hét
Az előző héten a tüdőereké volt a főszerep; ezt a 26. héten a tüdő léghólyagocskái kapják meg. A tüdő által termelt szörfaktáns beborítja a léghólyagok belső felületét, hogy kilégzés közben megakadályozza azok összeesését. Az agyhullámok már az újszülöttekéire hasonlítanak, és kialakul jellegzetes az alvás-ébrenlét mintázatuk is. A hallás már teljesen fejlett; a hangokra adott reakcióként a magzat akár ritmusos mozgásokat is végezhet! Előfordul, hogy egy hirtelen zajra "ugrik" egyet, de az is megfigyelhető, amint édesanyja hangjára megnyugszik. Annak érdekében, hogy a retina egészségesen fejlődjön, a szemek eddig szorosan le voltak zárva, ám ezen a héten nyiladozni kezdenek. A méhen belül már a sötétség és a világosság is elkülöníthető számára. A szem színe is kialakulóban van: az újszülött kék-kékesszürke vagy sötétbarna szemmel látja meg a világot, de az első hat hónapban ez nagyon gyakran változik.

27.hét
A magzat a második trimeszter végén már körülbelül 1 kilogrammot nyom, és ha most születne meg, 85%-os esélye lenne a túlélésre. A tüdők, a máj és az immunrendszer már működőképesnek számít, de még szüksége van a fennmaradó három hónapra ahhoz, hogy elérje érettségének maximális fokát. Külseje nagyon hasonlít ahhoz, amilyen újszülött állapotában lesz, bár még sokkal kisebb és vékonyabb, és a bőr alatti zsírszövet hiánya miatt eléggé ráncos.

28.hét
A kicsi ezen a héten körülbelül 35 cm hosszú és 1100 grammot nyom. További zsírrétegeket szed magára, most már testének 2-3%-át teszi ki a zsírszövet. Az izmok tónusa is fokozatosan fejlődik. A magzati agytekervényei és barázdái egyre jobban fejlődnek, terjeszkednek. Ha most születne meg, már képes lenne önállóan lélegezni, bár még erősen meg kellene harcolnia a levegővételért.



A 28.-ik héten voltunk a második 4D-s vizsgálatunkon, ahol a következő eredménnyel tértünk haza:
Egy élő magzat. Koponyavégű fekvésben.
BPD: 72 mm
HC: 241 mm
THQ: 64 mm
AC: 213 mm
FL: 50 mm
Átlagos magzatvíz. Lepény a mellső falon I.st.

Picurról (aki most már Enikő), 3D-s képet nem sikerült kreálni, legalábbis az arcáról, ugyanis befurta magát a lepényhez és kiszorította onnan a magzatvízet, így a gép nem tudott róla képet csinálni. Ami van róla, azok a 2D-s felvételek, melyeket a DVD-ről vágtunk ki. Eléggé felismerhető ezen is, szerintem tündéri :)

Szólj hozzá!

Címkék: ultrahang hétről hétre trimeszter


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr74192020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása