HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.10.30. 13:59 Krisz mami

A farfekvéses forgolódásról

A 30. hét környékén még a babák egyötöde farfekvéses, azután előbb-utóbb általában befordulnak fejjel lefelé.

Ha a 35. hétig ez mégsem történne meg, akkor sem kell kétségbe esni, de talán ilyenkor már jó elkezdeni kicsit kívülről is segíteni a babának, hogy megtalálja a „helyes” pozíciót.

Azt javaslom, előtte beszéld meg az orvosoddal vagy a választott bábáddal, hogy pontosan milyen helyzetben is van a baba és hogy szerintük a legvalószínűbb esetben melyik irányba mozdul, hogy fejjel lefelé forduljon. Azért jó ha ezt tudod, mert akkor gondolataiddal, mozdulataiddal tudatosan is segítheted arrafelé.

A legáltalánosabban elterjedt tanács ilyenkor, hogy a kismama sétáljon naponta egy órát. A sétáló mozgás és a gravitáció a baba fejét ami testének legnagyobb és legnehezebb része a medence felé csalogatja.

A séta kiegészítéseként párnákkal lehet felpolcolni a medence tájékát.

  • Mérettől függően két, három, négy párnát helyezz a földre és feküdj rá úgy, hogy a fejed a földön legyen illetve párnán, de lejjebb és mély lélegzetekkel lazítsd el magad.

  • Valamilyen finom olajjal (búzacsíra, mandula, olíva) masszírozd a hasad, így is bíztatva a babát a fordulásra. Ha már tudod, hogy elvben milyen irányban kéne a fordulatot megtennie, akkor a masszírozás gyengéd, de határozott mozdulataival abba az irányba „tessékeld” a pocaklakót.

  • Naponta háromszor-négyszer 10-10 percet szánj a gyakorlatra.

  • Ne számíts azonnali eredményre, általában 1-2 hét múlva történik valami. Ez gyakran nagy mozgolódással jár, szóval valószínűleg meg fogod érezni, de azért jó, ha megerősít ebben az orvosod és/vagy bábád.
  • Ha a baba megfordult, akkor guggolj sokat, hogy segíts a fejnek beilleszkedni a medencébe.

Talán nem ennyire ismert az, hogy a négykézláb mászás is hatékony segítség lehet.

  • Állj négykézlábra, medencéd, hátad, fejed legyen kb. egyvonalban.

  • Szépen, lassan, kiegyensúlyozottan kezdj el mászni.

  • Sokan nem veszik komolyan ezt a gyakorlatot, mert a mászás olyan vicces dolog, amit csak a kisgyermekek csinálnak, ugyanakkor egy felnőttnek unalmas is lehet. Pedig mászás közben egyrészt lehet testérzetekre figyelni és lehet variálni magával a mászással is, lehet játszani a ritmusával, a mozdulatok milyenségével. Közben meg-megállva gondolj arra, hogy mit is szeretnél ezzel a gyakorlattal. Figyeld a légzésedet, legyen a nyakad és gerinced laza, küldj egy-egy gondolatot a babádnak és kérd, hogy ő is segítsen a folyamatban.

  • Naponta 2x10 perc mászás biztosan jól fog esni neked is és a babádnak is. 


A mászás után vagy közben kellemes lehet kicsit kilazulni a térdelő-mellkasleengedő pózban.

  • Ereszkedj négykézlábra. A lábak hátul viszonylag széles terpeszben legyenek, a fejedet tedd le a földre, támaszd az egyik alkarodra.

  • Lélegezz, figyelj a testérzetekre. 


Lehet próbálkozni homeopátiás szerekkel is. A Pulsatilla egy általánosan elfogadott szer erre a problémára, de nem árt egy homeopata orvost is felkeresni, aki megmondja, hogy pontosan milyen potenciált vegyél, és/vagy alkati szered megtalálásában is segít.

Az akupunktúrás kezeléshez is szakemberre van szükség, illetve ha a pároddal mész, akkor esetleg megkérhetitek, hogy mutassa meg, hogy hogyan kell moxázni a kislábujj azon pontját, amely összeköttetésben van a méhhel.

Ha lelkiismeretesen végzed az iménti gyakorlatokat és az alternatív gyógymódok nyújtotta lehetőségeket is kihasználod, akkor a baba valószínűleg a megfelelő irányba fog fordulni. Relaxációs gyakorlatok is hasznosak lehetnek, mert ezek oldhatják benned a farvfekvéssel kapcsolatos feszültségeket.

És végül egy „varázslatos” történet: egy jógacsoport egyik tagja már a kórházban volt, mert másnapra volt kitűzve a programozott császármetszés, ugyanis a megszületendő nem volt hajlandó befordulni fejjel lefelé. Akkor este a jóga után a csoport együtt gondolt a kismamára azzal a kívánsággal, hogy ha egy mód van rá, ne legyen mégse császármetszés. És hogy, hogy nem, másnap reggelre a baba befordult, a császár elmaradt és néhány nap múlva megszületett természetesen.
Az utolsó pillanatban is van remény, csak higgyünk kisbabánk és testünk csodálatos képességeiben!

6 komment

Címkék: homeopátia magzat fekvés farfekvés


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr42213084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.11.04. 07:51:26

Csak nem farfekvéses a Pocaklakód??? Erről nem írtál, hogy nálatok mi a helyzet. Ha kell, mi gondolunk rátok, és befordul ;)
A gyakorlatok különben nagyon jók, én is végeztem, bár Heléna végig a helyes irányba volt befordulva.

Krisz mami 2007.11.04. 12:04:03

Picuri félidősen már koponyafekvésben volt, aztána 30-hét környékén fogta magát és visszafordult, reméljük azért ez még változni fog...

bea 2008.05.08. 18:18:50

Az én kis porontyom a 34.hétben van és harántfekvésben,fekszik reménykedem ,hogy még ez a pár hét elég lessz a beforduláshoz gondoljatok rám.

Krisz mami 2008.05.08. 20:14:43

Szia Bea! Szerencsére nekem Enci a 35. hét környékén visszafordult! Drukkolok, hogy megforduljon a Pocilakód!

tjuca 2008.05.19. 11:15:13

És mi a helyzet a harántfekvéssel? :-(

30. hét, ugyanúgy fekszik most, mint a 18. héten feküdt. Kersztbe kasul, nyújtott lábakkal.

Krisz mami 2008.05.19. 15:08:50

Szia tjuca! Amennyiben harántfekvéses marad a baba, akkor császármetszést javasolnak az orvosok. Írok e-mailt neked!
süti beállítások módosítása