HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.10.19. 08:42 Krisz mami

Testünk a 33-36.héten

Ahogy közeleg a szülés, valószínűleg egyre izgatottabbakká válunk. Elkerülhetetlenül lesznek olyan napok, amikor nyugtalanít minket a szülés és az anyává válás gondolata, de ez a terhesség normális része. (Ezt tanúsítom, nekem kb. minden második nap ilyen - szerk.)
A terhességünk valószínúleg kezd fizikai áldozatokat követelni tőlünk. Valószínűleg nem érezzük már magunkat olyan energikusnak, mint az ezt megelőző hetekben, és ha eddig még nem tettük meg, készüljünk fel arra, hogy abbahagyjuk a munkát.
(Nálam ugyebár ez már nem játszik szerepet, mármint a munka, mert táppénzen vagyok, de a fizikai áldozatokat eléggé érzem már, egyre nehezebb felkelni, gyakran nem tudom felvenni a cipőmat, illetve bekötni, nehéz a hajolgatás, fáj a derekam és a farokcsontom. Kezdem felvenni a tipikus "pingvin" járást, eléggé zavaró számomra - szerk.)

Hogyan érezzük magunkat?
A baba születésére való gyakorlati felkészülés részét képezi az édesanyévé válás szellemi síkon zajló folyamatának. Azonban ha dlgozunk, vagy a többi gyerekünkkel vagyunk elfoglalva, lehet, nem is marad arra időnk, hogy izguljunk és a valóságban is végiggondoljuk az új kisbaba érkezésével kapcsolatos dolgokat. Kíváncsiak lehetünk más babákra. Fáradtnak érezhetjük magunkat, különösen akkor, ha az éjszaka folyamán gyakran kelünk fel vizeletürítési kényszer miatt, ezért probáljunk meg pihenni a nap folyamán.


Változotó testünk
Ha szerencsések vagyunk, az utolsó időszak előtt még lennie kell néhány olyan "virágzási" hetünknek, amikor energikusnak érezzük magunkat. Sok nőnél visszatérnek a terhesség korai szakaszában tapasztalt kellemetlenségek. Mivel a magzat már nem lebeg, hanem inkább csak, valószíynűleg fejjel lefelé, pihen méhünkben, érzékelni fogjuk a húgyholyagunkra nehezedő nyomást., ami bizony gyakori kirándulást jelent a mellékhelyiségbe. Agyomrunk kezd összepréselődni, és a méh növekedésével egyre magasabbra nyomódik, ami azt jelenti, hogy visszatérnek az emésztési zavarok és a gyomorégés, amelyeket a korai hetekben már megtapasztalhattunk.
Kényelmetlen lehet, ahogyan a magzat nekipréselődik a lábával vagy a farával a mellkasunk alsó részének. A terhesség vége felé sok nőnél háti panaszok kezdődnek, és fontos tudatosan figyelni a testtartásunkra, és előrehajtott medencével egyenesen állni. Hajlítsuk be a térdünket, amikor lehajolunk, hogy fölvegyünk valamilyen tárgyatt, egyenes háttal guggoljunk, majd úgy álljunk fel, hogy a tárgyat tartsuk közel a testünkhöz. Még egy kicsit tovább növekszenek a melleink, és ha eddig még nem következett volna be, a szoptatásra való előkészület részeként kolosztum kezd el szivárogni belőlük.

Egészségi állapotunk
Magas vérnyomás (hypertensio) a terhes nők 10%-nál jelentkezik, különösen a terhesség vége felé.
Hátfájás. Ahogy a testünk nagyobb lesz, és elnehezedik, nő a valószínűsége annak is, hogy hátfájás jelentkezik, különösen akkor, ha egyébként is hajlamosak vagyunk rá.



Picuri Enikő borzasztóan aktív időszakát éli ezekben a hetekben, állandóan keresztben tolja ki valamelyik testrészét. Az egyiket fent érzem a mellem alatt, akkor a másik részét tutira, hogy elenkező irányban érzem. Nyújtozkodik a drágám :) Már csak abban reménykedem, hogy visszafordul, azaz újból elfoglalja a koponya fekvési pozícióját. Már megszoktam, hogy mindig rugdos, kapirgászik, ám nem is tudom elképzelni milyen érzés lesz majd akkor, amikor megszületik és már nem lesz, aki bentről adjon "jelzéseket".

Szólj hozzá!

Címkék: hétről hétre magzat fekvés hátfájás


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr2200933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása