HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2008.01.24. 18:53 Krisz mami

Teázzunk!

Nemolyanrégen olvastam egy fórumon, hogy van egy finom teaféle, amit mind az anyuka, mind a baba fogyaszthatja, és emelett nyugtató hatása is van.
Hát gondoltam kipróbálom ezt a fini teát...

Rooibos
Aspalathus linearis

Leírás
Dél-Afrika, a nyugat-fokföldi Cedarberg hegységben, Clanwilliam környékén őshonos cserje.
1-1,5 méterre megnövő, tűszerű levélkéket hozó bokorszerű cserje. Ágai hosszúak és rendkívül hajlékonyak. Az ágakon számtalan vékony, levelekkel borított oldalág található. Egyenes állású, tűlevélhez hasonlító, 10-50 mm hosszú, 1 mm vastag, finoman szőrözött, hegyes élű levélkéi vannak. Rövid nyélen ülő, sárga színű és pillangó formájú virágai októberben nyílnak. Termése sárgásbarna, vastag héjú, kemény magvakkal. Meleg és csapadék igénye nagy.

Gyógyhatású részei
A levél, valamint a fás részek és a száron lévő kéreg.

Alkalmazása
Ásvány anyagokban, nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban gazdag. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot, vitaminokat (karotinok, C, E-vitamin). Csersav tartalma igen csekély. Koffeint és egyéb a központi idegrendszerre ható vegyületet nem tartalmaz.

Teaként kiváló élvezeti ital, kellemes gyümölcsös ízzel, aromával, rubin színnel.
Enyhe gyomornyugtató. Csökkenti a gyomorégést. Kiváló káliumpótló, fokozott verejtékezés esetén, főleg sportoláskor, esetleg vízhajtók mellé ajánlott. Magas fluorid tartalma miatt gyermekeknél a fogzománc erősítésére javasolt. Az allergia során létre jött gyulladásos folyamatokat mérsékeli, nyomelemei révén az anyagcsere folyamatokat serkenti, illóolajai révén pedig a szélgörcsöt oldja.



És amit én iszom:
Az African Dawn Rooibos tea

  • Ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt számos szervfunkció serkentője.

  • Igen hasznos gyomorbántalmak, emésztési zavarok esetén.

  • Fogyasztása allergiás és aszmatikus megbetegedésekben is előnyös.

  • Tannin tartalma alacsony, ezért nem gátolja a vas és más elemek felvételét a szervezetbe, így a terhes és szoptatós anyák is fogyaszthatják.

  • Csecsemők, kisgyermekek számára gyümölcsös és természeténél fogva édeskés íze miatt szintén ideális ital, ráadásul csillapítja a kólikát, és a hasfájást.

  • Magas antioxidáns tartalma miatt lassítja az öregedési folyamatokat.

  • Sportoláshoz is ideális ital, hiszen nemcsak a szomjat oltja, hanem az energiát is pótolja.

  • Nem tartalmaz kalóriát és nem olyan keserű, mint a teák általában, sőt kissé édeskés, gyümölcsös íze miatt cukor nélkül is fogyasztható. Ezért kedvelik a fogyókúrázók és mindazok, akik vigyáznak a vonalaikra.

  • Nem tartalmaz koffeint, ezért ajánlatos azok számára is, akiknek munkája idegi megterheléssel jár, akik hajlamosak a depresszióra, vagy álmatlanságban szenvednek.

  • Abszolút tiszta és természetes, nem tartalmaz sem színező, sem tartósító anyagokat.

Egészségünkre!!

1 komment

Címkék: tea


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr60310328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.01.24. 21:22:16

Én iszom ezt a teát elég gyakran, de azt nem tudtam, hogy a babák is ihatják :) Köszönöm az infromációt :) Nagyon hasznos volt.
Puszikák Encinek!
süti beállítások módosítása