HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.12.13. 08:25 Krisz mami

T-2 nap

Még két bűvös nap a kiírásig és még mindig semmi....

Fáj a derekam nagyon, Enci feszít odabent, mintha a köldökömön keresztül szeretne kijönni és nem máshol, fájások jönnek-mennek (inkább mennek). Produkálom az összes tünetet, de csak jól érzi magát Picuri odabent, pedig hiába mondogatom neki, hogy idekint sokkal tágasabb :)

Ma védőnéni, NST, vizsgálat a sorrend. Később benézek...vagy nem :)

Ajánlom ezt a számot mindenkinek aki hasonló helyzetben van, mint most én :)



HÍREK délutánról:
Az egész délelőtöt a kórházban töltöttük anyukámmal. Megvolt a védőnéni, már nem kértem újabb időpontot tőle, mert jövő héten vagy a kórházban leszek még, vagy már meglesz Enci :)
NST-n nagyon sokan vártak, a végére már a szülőszobából toltak ki még egy CTG gépet, hogy hamarabb végezzenek a sok kismamival. Kb. másfél órát vártunk, persze Enci rittig nem mozdult meg, ahogy én azt már sejtettem. Kint a váróban sem volt csúcsformában, gondoltam is, hogy ha meg befekszünk a CTG géphez, akkor tutira abbahagyja azt a pici mozgását is, amit előtte produkált. Majdnem 20 percet voltam rákötve, azalatt 1x (!!!!) mozdult meg. Szívdobogása is kezd egyenletes lenni és beállni a 130 körülire. Azt mondják, hogy az még jó, úgyhogy nem aggódtam, bár nem volt túl cikk-cakkos a görbe a végére.
Ettől függetlenül a dokim elfogadta, azt mondta, hogy nem olyan rossz.
Aztán jött a várva várt vizsgálat. Nem mondom, hogy csalódtam, de azért jobbra számítottam. C2110, végre kinyílt a méhszáj, de még nem az igazi. Ezzel még nem sok mindent lehet kezdeni.
Megbeszéltük, hogy ha vasárnapig nem szülök, akkor délelőtt be kell menjek még egy NST-re, és utána megnézi a magzatvízet (amnioszkópiát végez). Ha minden rendben, akkor elég kedden befeküdnöm. Ha valami baj van, akkor meg egyértlemű, hogy indít, bár erről nem is beszéltünk. Azt mondta, hogy jó, ha minnél tovább érik a méhszájam. Hát érlelődjön még, Enci úgysem akar kibújni...

Éjszaka leszakadt a derekam, és fájdogált a hasam... eredmény semmi, még mindig nem indulunk a kórházba.

Mire való az amnioszkópia?
Az elnevezés annyit jelent: a magzatvíz megtekintése. Számos szülészeten a felvételi rutinvizsgálatok közé tartozik az amnioszkópia abban az esetben, ha a burok még nem repedt meg, de a méhszáj már kinyílt annyira, hogy a legkisebb méretű eszközt fel lehet vezetni. Ha a méhnyak még nem rövidült meg, és a méhszáj nem eléggé nyitott, a vizsgálat fájdalmat okozhat. A hüvelyen keresztül, a méhszájon át egy fényforrással rendelkező optikai eszközt vezetnek fel a burokig. Mivel a burok áttetsző, az orvos meg tudja állapítani, milyen színű a magzatvíz. Ha a magzat az elmúlt hetekben, napokban oxigénhiányos állapotba került, magzatszurkot, azaz béltartalmat ürít a magzatvízbe. Ez okozza a zöldes elszíneződést. Ha az oxigénhiány nem állandósult, vagy nem volt túlságosan mély, semmilyen magzati károsodástól sem kell tartani. Az orvost azonban figyelmeztetheti a vizsgálat arra, hogy kíméletes szülésvezetésre lesz szükség. Veszélyes szövődmény, ha a baba születés közben belélegzi a magzatszurkos vizet, mert ez akadályozza a léghólyagocskák kinyílását az első légvételnél. Mivel a vizsgálat során megrepedhet a burok, a 37. hét előtt nem szabad végezni. További lehetséges szövődmény a fertőzés, illetve a szülés megindulása.

4 komment

Címkék: hátfájás nst amnioszkópia


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr43262403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.12.14. 07:43:41

Mi volt? Írj, mert aggódom...

Krisz mami 2007.12.14. 08:18:39

Frissítettem a bejegyzést :) Még mindig 2in1 vagyunk.

Ingrid 2007.12.14. 11:34:49

hát nem nyugodtam meg.. bármi történhet. izgulok értetek, remélem van valaki, aki majd beír ide pár sort, hogy mi újság van veled a szülőszobán :)

Drukk-drukk!

Ingrid 2007.12.14. 11:36:15

Így visszaolvasva a kommentemet, ez elég rémísztőnek tűnik :)
Na, nem úgy akartam. Encinek végülis nagyon jó dolga van odabent és ő lehet neheztel is azokra, akik már ki akarják csalogatni.
Élvezd ki még ezt a pár napot. Olyan csodálatos!
süti beállítások módosítása