HTML

Picuri élete

Ez az első kismamaságomról szól és csöppségem életéről méhen belül és kívül.

Utolsó kommentek

  • Kata826: Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye.. Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy... (2013.03.11. 13:56) Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda
  • mari50: szia! szeretnék én is olvasni (2010.07.06. 17:58) Folytatás...
  • ewics30: Gyönyörű baba!!!!!! :)))))) Gratulálok,és sok boldogságot nektek! (2009.12.03. 14:13) Reflexek csecsemőkorban (második rész)
  • Mata.Nikol: Szia! Szeretnélek továbbra is olvasni titeket! Üdv:Niki mata.nikol@gmail.cm (2009.11.29. 11:41) Folytatás...
  • Krisz mami: Szia Nelly, küldök meghívót a mail címedre az új blog olvasáshoz! Üdv, Kriszti (2009.05.19. 10:09) Folytatás...
  • Utolsó 20

Fórumok

Lilypie 1st Birthday Ticker

2007.09.09. 18:04 Krisz mami

Hőmérőzés, ovulációs teszt és a csoda

Miután teljesen kibogarásztam az ovulációs teszt használatát és rendszeresen mértem a hőmérsékletemet, szinte biztosra vettem, hogy minden megtettem annak érdekében, hogy összejöjjön a picikénk. Persze én nagyon izgatott voltam, párom meg borzasztó türelmesen hallgatta minden beszámolómat a hőmről, és a tesztről. Izgatott voltam, mikor elérkeztünk a középső 5 naphoz. Tudni kell ugyanis, hogy az ovulációs teszt csomagban csak 5 napra elegendő teszt csík van, amit akkor kell használni, amikor a ciklus közepén tartunk. Egy 28 napos ciklus esetén ez a 11-15. napig tartó időszak. Amikor pozitív lesz a teszt, akkor a legfogamzóképesebb a nő. Hát íme az én LH-teszt eredményeim:



Ebből világosan kitűnt, hogy a legtermékenyebb napom a 12.-13.-ik nap volt. Hát azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy mi minden történt az alatt az öt nap alatt :)
Innentől fogva már csak abban bíztam, hogy a hőmérsékletem továbbra sem csökken és nem fog megjönni a a 28.-ik napon.

A beágyazódás a megtermékenyülés után pár nappal következik be. A megtermékenyitett petesejt először a méh üregébe jut el, majd, 2-3 napon át az embrió folyadékban úszkál azzal a hellyel szemben, ahová be fog ágyazódni. A magzat eljutása a méhbe és maga a beágyazódás kb. 6-7 napig tart. A beágyazódás után kezdi meg a sárgatest a HCG hormon termelését. A tesztek a beágyzódás utáni 3. naptól tudják kimutatni a hormon jelenlétét a vizeletben, tehát a terhességet, azaz a megtermékenyülés utáni 9-10. nap körül. (forrás: origo.hu)

Volt kemény hosszú 10 napunk, közben pedig reménykedtem és keresgéltem magamon a terhességi tüneteket. Azt hiszem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy azokban a napokban szinte minden tünetet felfedeztem magamon, amit csak lehet. Vicces volt, minden egyes "tünettel a páromhoz fordulni, hogy "szerinted ez már annak a tünete?"
Kicsit aggódtam a hőmérsékletem miatt is, mert, bár mindenhol azt írják, hogy 37 fok fölé kell, hogy menjen a hőmérséklet, az én hőm valahogy nem akart afölé kúszni, és azt hittem, hogy emiatt nem is fog létrejönni a kis csoda.

Ébredési hőmérséklet mérése

Az egyik legismertebb módszer a hőmérőzés, amelynek lényege, hogy a ciklus második felében, a petefészekben termelődő progeszteron hatására az alaphőmérséklet néhány tized fokkal megemelkedik és ez az emelkedés egészen a menstruációig (vagy az előtte lévő 1-2 napig) fennáll.

A hőmérőzést a ciklus első napján vagy a menstruáció utáni első napon kezdjük.

Az alaphőmérsékletet mindig közvetlenül ébredés után mérjük (minimum 5 óra alvás után), még mielőtt az ágyból kikelnénk, lehetőleg minden nap azonos időben. Kizárólag testüregben (szájban nyelv alatt, hüvelyben, végbélben) mért hőmérséklet értékelhető.

A szabályos görbén a ciklus első felében a hőmérséklet alacsonyabb, majd közvetlenül az ovuláció előtt hirtelen leesik (figyelem: ez nem mindenkinél történik meg). Az ovuláció után 24-48 órával a hőmérséklet hirtelen vagy fokozatosan megemelkedik és a ciklus második felében a hő pár tized fokkal magasabb a ciklus első felében mért eredményhez képest.

Ha nem következik be a teherbeesés, akkor a menstruáció előtt egy-két nappal, vagy akár a menstruáció napján a hőmérséklet hirtelen leesik. Amennyiben a hőmérséklet fent marad, akkor jó esély van a terhességre. (forrás: babafalva.hu)



Ezek után nem tudtam kivárni csináltam egy tesztet a PO (ovuláció utáni) 9.-ik napon. Persze negatív lett, eredmény csalódottság... De nem volt még veszve semmi, hiszen a HCG hormon a beágyódás után kezdi meg a termelődést.

Ne siessük el a tesztelést! A HCG a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően jelenik meg a vizeletben, s másfél naponta megduplázódik a mennyisége. Vagyis: minél türelmesebben várunk, annál biztosabb lesz az eredmény. Célszerű a menstruáció elmaradását követő első hét végére időzíteni a próbát.
Panaszmentesség esetén az első orvosi vizsgálattal várhatunk az utolsó menstruációtól számított nyolcadik-kilencedik hétig is. (forrás: origo.hu)

Hát nekem nem volt ekkora türelmem, következő tesztelés a DPO 13.-ik napon, meg is hozta a várva várt eredményt. Először nem is hittem el, mert a csík annyira halványka volt. Azt hittem, hogy már csak beleképzelem, hogy ott a második csík. Párom megnézte és megmerősített benne, hogy hát ez bizony két csík...
És aztán a 15.-ik napon, meg a 21.-ik napon is megcsináltam, nem bírtam ki :)

21 komment

Címkék: ovulációs teszt hőmérőzés pozitív terhesség hőmérsékleti grafikon


A bejegyzés trackback címe:

https://picuri.blog.hu/api/trackback/id/tr93161130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nana · http://www.levibaba.freeblog.hu 2007.09.18. 15:13:45

Szia Kriszmami! Várjuk ám a folytatást!!!! Remélem, minden rendben veletek! Jó blogírást! Puszi, Nana

years 2008.05.25. 13:33:31

szia Krisz Mami, én ma olvastam ezt a bejegyzésedet és nagyon hasznos volt számomra, köszi hogy megosztottad velünk, minden jót kívánok neked és a családodnak: years

Fru 2008.08.08. 13:39:55

Szia,
ebben a ciklusban kezdtem a hőmérőzést, köszönöm a hasznos információkat és hogy megoszottad az élményt. Majdnem sírtam, amikir elolvastam.
Mindenjók kívánok Nektek.

Vbzs 2008.08.08. 20:31:03

Szia Krisz Mami!
Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet.Én is hőmérőzök és tesztelgetek,és én is türelmetlen vagyok alig várom hogy teljenek a napok.Még csak most járok az ov. utáni 4.napnál, kész agyrém!
Szívből gratulálok nektek!:)

Krisz mami 2008.08.09. 10:01:46

Fru és Vbzs!
Örülök, hogy hasznos volt ez a bejegyzésem! Sok sikert kívánok nektek!

Annus 2008.10.27. 10:19:55

Hello!
Nagyon grat a kitartásodhoz!!! Nekem sajnos 2 megszakadt terhességem volt, és már nagyon szeretnénk egy kisbabát!! Tetszett az oldal, és az őszinteséged; jó látni, hogy más is olyan esendő, amikor a leendő gyermekéről van szó...

Krisz mami 2008.10.27. 10:56:55

Szia Annus!
Sajnálom a korábbi próbálkozásaitokat! Nagy-nagy kitartást és sok erőt kívánok nektek!

Peti 2008.10.29. 10:53:40

Sziasztok,

A feleségemnek 2 hete késik és a hőmérséklete sem megy le, de nem mer tesztet csinálni. Régóta szeretnénk babát. Nem tudjátok, ha a hőmérséklet nem megy le az jelentheti, hogy teherbe esett?
Köszönöm,

Krisz mami 2008.10.29. 11:23:07

Igen, Peti, jelentheti ezt is! Érdemes lenne megcsináltatni a terhességi tesztet, mert így csak a reménye marad meg a feleségednek.
Ha terhes, akkor jöhet a nagy boldogság és irány a doki.
Ha meg mégsem mutat ki semmit a teszt, akkor sem érdemes elkeseredni, mert lehet, hogy a Hcg hormon még nem annyira magas, hogy azt a teszt kimutatja.
Ha pár hét múlva sem mutat ki semmit a teszt, illetve nem jön meg neki, akkor viszont érdemes lenne utánajárni, hogy mi az oka a késésnek.

Sok sikert a továbbiakban! Drukkolok!

Peti 2008.10.29. 12:25:47

Krisz mami,
Köszönöm a biztatást és megpróbálom rávenni a tesztre, nem lesz egyszerű:)
minden jót neketek is és a családnak is!!!!
Peti,

Annus 2008.10.31. 22:48:19

Jaj, nagyon jó dolog történt: miután én is kezdtem gyanakodni a hőmérsékletem emelkedése miatt, csináltam tesztet, és ugyan halvány, de bizony két csíkos!!:D
Kösz a drukkot, úgy látszik, bejött.
KÖSZI
Petiék is csináljanak tesztet, én is szurkolok!!!!

Peti 2008.11.03. 10:09:20

Szia Annus,
Szívből gratulálok és kívánok egészséget a babának és a mamának is!!!!

Sajnos feleségemet nem sikerült rávennem a tesztre, azt mondta, hogy majd az orvos megmondja (volt már kudarc a teszttel kapcsolatban), de azóta sem jött meg neki...

Remélem minden rendben lesz.

Üdvözlettel,

Krisz mami 2008.11.03. 13:01:12

Annus!
Nagy-nagy gratula a pozitív teszthez és kellemes pocisodást kívánok!

Peti!
Ha minden igaz, akkor kb. most lehet a feleséged a 7-8 hetes terhes (fő a pozitív gondolkodás és teszt :)
Ekkor már igencsak meg kell, hogy emelkedjen a Hcg hormon a szervezetében. Véleményem szerint ideje lenne felkeresnie a dokit. Biztos el lehet intézni a vérvételt is, az sokkal megbízhatóbb, az rögtön kimutatja. Továbbá az orvos annyit tehet még, hogy megvizsgálja, hogy a méhe mekkora (ha terhes, akkor elkezdett nagyobbodni és tappintásra ő érzi is). Ha pedig ultrahangot csinál, és valóban terhes, akkor lassan a kicsinek elkezd doboni a kis szíve is.

Nagyon drukkolok nektek!!!!

Peti 2008.11.04. 15:48:16

Kedves Krisz mami

Nagyon köszönöm a drukkot, jól esik.
Szerintem a feleségem többet tud annál, mint amit elárul, csak lehet, hogy attól tart, ha elmondja, akkor gond lesz. Ez talán babona. Kicsit furcsán is viselkedik, de Ő a nő és biztosan érzi mi a helyzet. Én csak kicsit aggódom.

Üdvözlettel: Peti

Annus 2008.11.04. 19:23:13

Krisz mami és Peti!

Mink2töknek nagyon köszönöm a drukkolást, annyira jól esik...

Peti, együttérzek veled, h aggódsz, de hidd el, a pároddal még inkább. Olyan nehéz nem beleélni magunkat, és igyekezni nem előre "inni a medve bőrére". Hiába + a tesztem, két vetélés után már tényleg azt sem tudom, h merjek e örülni, vagy már az is árt...
Mindenesetre nagyon drukkolok nektek, hogy türelemmel és szeretettel átvészeljétek a nehéz időket, aztán meg együtt örülhessetek!!!

Annus 2008.11.04. 19:25:11

Krisz mami, szerinted mikor menjek dokihoz?! annyira félek tőle, hogy ne kapkodjam el...
Te mikor mentél először?

Krisz mami 2008.11.05. 13:09:12

Annus, itt írok róla:
picuri.blog.hu/2007/09/18/terhesseg_elso_hetei

6.-ik héten mentem el (tehát az utolsó mensihez képest a hatodik hét, ekkor már majdnem 2 hete nem jött meg).
Még pont nem vert a szíve, így a köv. héten visszamentünk, ahol már látszott, hogyan dobog.

Arra figyelj még oda, hogy a 12.-ik hétig hüvelyi ultrahanggal nézi meg a doki és előtte tutira menjél el wc-re.

Peti 2008.11.06. 08:16:29

Sziasztok,

Nagyon boldog vagyok! Tegnap elment a feleségem orvoshoz és kiderült, hogy 6 hetes a pici!!!
Már van róla ultrahang felvételem is!!

Annus,
Ő is körülbelül 2 hét kimaradás után ment el. sok sikert kívánok nektek is!

Üdv mindenkinek!
Peti,

Krisz mami 2008.11.06. 11:19:06

Peti, hatalmas nagy gratula nektek!!! Sok sikert a továbbiakban! Majd írjál, hogy mi történik veletek! Kellemes pocisodást!

Annus 2008.11.06. 21:36:50

Krisz Mami, köszi a segítséget, utána megtaláltam a keresett bejegyzésed. Valamikor ráveszem magam, és elmegyek dokihoz.

Peti, nagyon örültem a hírnek, vigyázz a kismamára, és magadra is, h minden ok legyen!!! Nov. 5én születtem, ez már biztos, h egy jó dátum;)

Kata826 2013.03.11. 13:56:07

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,kinek mi a véleménye..
Febr. 13-án jött meg,aztán kb 12 napja remélem hogy terhes vagyok.Van már egy 4,5 éves kislányom,nála még a mensi kimaradása után is éppen hogy csak látszott a csík,de a doki már akkor ugye 5 hetesnek mondott.Most vacilálok,mert nagyon szeretnénk tesót,hát ma vettem egy tesztet,de negatív :(
Mértem hőt,az 37,3 bár ebben nem vagyok jártas,de elvileg ez magasnak számít..nem?
Persze lehet elkapkodtam,12 napos terhességet nem biztos,hogy kimutat,de úgy beleéltem már magam,sokat fájogat a hasam alja/lányomnál is anno/mintha fáradékonyabb is lennék,és lehet pisilni is sűrűbben járok,de az is lehet csak bebeszélem magamnak.Mit gondoltok?
süti beállítások módosítása